Burg. Backxlaan 175, 7711 AD Nieuwleusen 0529 - 48 43 75 helios@heliosnieuwleusen.nl

Magnesium bij stress, depressie en angst

Het belang van het voldoende binnenkrijgen van magnesium.

Magnesium bij stress, depressie en angst

Magnesium wordt meer verbruikt in stressvolle periodes, waardoor deze voorraad afneemt. Als je een langdurig tekort hebt aan magnesium, kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan.

Naast onrust, hoofdpijn en migraine hebben de klachten met name betrekking tot stress, kramp in je spieren, je energie en weerstand. Een magnesiumtekort maakt je ook gevoeliger voor stress. Het tekort aan magnesium wordt zo alleen maar groter en leidt dus tot meer stress. Het is een vicieuze cirkel geworden.

Bij angst, depressie, stress- en burn-out klachten heeft je lichaam meer magnesium nodig. Het mineraal Magnesium speelt een rol bij de energieproductie. Natuurlijke magnesiumbronnen zijn met name o.a. groene bladgroenten (oa boerenkool, broccoli, spruitjes, spinazie, sla, raapstelen en andijvie), zeewier (kelp), peulvruchten(linzen, kikkererwten, erwten, mungbonen en zwarte bonen) en noten (amandelen, walnoten, cashewnoten en paranoten) en zaden (pompoen, lijnzaad, chiazaad, zonnebloempit en sesampasta/tahin).

Je kan het verder aanvullen met biologische volkoren granen (haver, spelt en gerst, quinoa), avocado, knoflook, en fruit (bananen, pruimen, rozijnen, en grapefruit), . Pure chocola en gefermenteerde producten zoals natto of tempeh bevatten ook magnesium.

Overige acties en blogartikelen

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en wetenswaardigheden!

Leefstijlcursus 6 maanden

Leefstijlprogramma gedragsverandering 6 maanden In een groep of individueel. Individueel kun je vandaag nog starten! Leefstijlprogramma gedragsverandering 6 maanden Niet zomaar even wat kilootjes kwijt maar écht werken aan een betere leefstijl. Het is vaak al moeilijk om te starten

Nieuw bij Helios: Omega 3 Zinzino Balance oil

Nieuw bij Helios! Omega 3 Zinzino Balance oil Zinzino BalanceOil helpt de Omega 6:3 balans te herstellen in het lichaam. Omega 3 is een essentieel vetzuur dat ons lichaam niet zelf aanmaakt en we zijn hierdoor voor de inname afhankelijk

Verleidingen

Verleidingen Tips voor hoe om te gaan met verleidingen Verleidingen Hieronder een aantal tips voor diegenen die nu thuis zitten en moeite hebben met verleidingen. 1. Zet verleidingen naar een andere plek bv in een andere kast (waar je het

Top 5 sportvitamines

Magnesium bij stress, depressie en angst Het belang van het voldoende binnenkrijgen van magnesium. Magnesium bij stress, depressie en angst Magnesium wordt meer verbruikt in stressvolle periodes, waardoor deze voorraad afneemt. Als je een langdurig tekort hebt aan magnesium, kunnen

Ontdek ons aanbod

Voor iedereen een passend aanbod.

Vragen? Neem contact met ons op

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een vraag hebt over onze tarieven, ons aanbod of heel iets anders. Je kunt ons altijd even bellen of mailen. Langskomen mag uiteraard ook, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat!