• 0529 - 48 43 75
  • helios@heliosnieuwleusen.nl

Voedings- & bewegingsadvies

Tips & tricks voor jouw voeding en sportgewoontes

Professionele begeleiding op basis van voeding, sport en leefstijl

Wij helpen jou met jouw voeding en leefstijl

Voedingsadvies

Indien je graag slechts een keer hulp wilt voor jouw dagelijkse voeding, kun je een afspraak maken met José Borger voor een eenmalig consult. Zij doet een intake waarbij wij vragen naar jouw persoonlijke omstandigheden, voedingspatroon, jouw gewicht, lengte, tailleomvang en lichaamsvetpercentage. Daarna geven wij jou een persoonlijk voedingsadvies. Je kunt dit eventueel combineren met vervolgadvies van de Gewichtsconsulent online.

Éénmalig persoonlijk menu

Je kunt ook kiezen voor een éénmalig persoonlijk menu. Ook hier doen we een intake waarbij wij vragen naar jouw persoonlijke omstandigheden, voedingspatroon, jouw gewicht, lengte, tailleomvang en lichaamsvetpercentage. Op basis hiervan maken wij voor jou een menu van een week. Ook dit kun je eventueel combineren met een vervolgadvies van de Gewichtsconsulent online.

Wat doen we niet

Alles is er op gericht dat jij zelf gezondere voeding kiest, dat jij je houdt aan het dieetadvies en dat je regelmatig blijft bewegen. Wij schrijven geen afslankproducten of maaltijdvervangers voor, want dit heeft altijd slechts tijdelijk effect. Wij streven naar een langdurig resultaat waarbij je na de cursus of de individuele begeleiding het opgebouwde patroon gewoon kunt doorzetten.

Beweeg!

Bewegingsadvies

Natuurlijk is bewegen een heel groot element bij het afvallen. Je kunt nog zo gezond eten, maar beweging is belangrijk voor de doorbloeding, optimale stofwisseling, algeheel lekker gevoel in jouw lijf. Bovendien geeft beweging en sporten echt voldoening.

Natuurlijk starten we niet met de meest intensieve training, maar daar willen we wel naartoe. Jouw lichaam is niet gewend aan voldoende beweging.

Onder leiding van een van onze personal trainers, gaan we werken aan het optimaal in beweging zetten van jouw lijf. Hiervoor kunnen wij bijvoorbeeld de Kinesis wand gebruiken, waarbij jouw lijf al het werk moet doen, terwijl de apparaten net voldoende weerstand geven. Ook werken wij veel in de Functionzone, een zaal waarbij wij met kleine en grote materialen jouw lichaam het werk laten doen.

Better belly

Het meeste vet van zowel man als vrouw gaat rondom de buik zitten. Het afvallen zal in eerste instantie veel meer effect hebben op jouw gezicht, armen en benen dan op jouw buik. Daarom hebben wij de Better Belly in het leven geroepen. Een cursus van 4 weken waarin je 3x per week werkt aan jouw buik en 1x voedingsadvies krijgt. De les duurt 15 minuten en je werkt onder begeleiding van een deskundige. Better Belly is ook te volgen als je geen lid bent van Helios.

Zo behaal jij 100% jouw doel

Hoe gaan wij te werk

Volg een voorlichtingsbijeenkomst van de cursus of kom een keer bij ons langs op afspraak. We leggen uit hoe het traject in elkaar steekt, welke gegevens wij van je willen weten, zoals bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden, jouw gewicht, lengte, tailleomvang en lichaamsvetpercentage. Jouw gangbare voeding- en leefpatroon wordt besproken. Het kan zijn dat wij je vragen om een voedingsdagboek bij te houden. Allemaal punten om inzage te krijgen in jouw huidige levenspatroon. Daarna starten we met de cursus of krijg je individueel bewegingsadvies en voedingsadvies.

Aandacht voor jou
100%
Vergoeding via de zorgverzekering
100%
Professionele begeleiding
100%
Voedingsadvies op maat
100%
Online begeleiding
100%

Deskundige begeleiding

Onder begeleiding van onze BGN gewichtsconsulente José Borger werk je in groepsverband aan blijvend resultaat. In alle gevallen is het voedingsadvies maatwerk, omdat de stofwisseling in combinatie met het bewegingsprogramma voor iedereen anders werkt. Lees hier meer over BGN gewichtsconsulent.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Verzekeringsmaatschappijen doen er alles aan om mensen gezond oud te laten worden, daarom wordt veelal een afvalcursus onder deskundige BGN begeleiding vergoed. Wil je meer weten of jij zorgvergoeding krijgt, klik dan hier.

Voor ieder wat wils

Onze afval programma's

Fitclub

Behaal jouw doelen

Online gewichtsconsulent

Het perfecte programma voor het behouden van jouw gewicht

Sport & voeding

Sporten alleen is niet alles. Het valt en staat met de juiste voeding

Supermarktsafari

Leer productinformatie lezen en maak gemakkelijker gezondere keuzes

Advies

Op naar een gezondere leefstijl met ons voedings- en bewegingsadvies

Kids2fit

Op naar een gezonde leefstijl voor jouw kind

Contactformulier

Vragen? Je bent bij ons altijd welkom! Bel 0529 - 48 43 75

Je kunt ons tijdens openingsuren telefonisch bereiken. Uiteraard kun je ons ook een mailtje sturen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

  • Maandag: 08:30 - 12:00 & 13:00 - 22:00
  • Dinsdag - Donderdag: 08:30 - 22:00
  • Zaterdag: 08:30 - 12:00

    Zondag: 09:00 - 12:00