Sport & performance

Regionaal Sport & Performance centrum voor zowel de fanatieke recreatieve als de topsporter.

Sport & performance

Talentontwikkeling

Onze missie is om (top)sporters te helpen om hun talenten verder te ontwikkelen.
Wij helpen sporters om hun kwaliteiten en valkuilen te ontdekken door middel van testen en meten, training en coaching. Naast ontdekken ondersteunen wij  sporters en ouders om samen zelfbewust met de sportcultuur om te gaan. Zowel voor de individuele sporter als teamsporter. Daarnaast verzorgen wij ook trainingen voor coaches en trainers van clubs en  verenigingen.

Welke sporten kunnen bij ons terecht?
Iedere sport en sporter kan bij ons terecht. Op basis  van verschillende analyses worden er doelstellingen met de sporter en/of sportspecifieke trainer(s) afgestemd. Wat voor sport je ook doet, wij helpen jou om jouw talent verder te ontwikkelen!

De reeds deelnemende sporten in onze programma’s zijn Motocross, Enduro, Wegrace, BMX,  Wielrennen, Mountainbiken, Paardensport, Balsport, Hardlopen, Schaatsen en Hondensport (pakwerkers).

Onze Sport & performance methodiek

Meten = weten

Bij ons kun je voor verschillende (sportspecifieke) testen. Bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, weak link of sportspecifieke testen. Zo brengen wij jouw persoonlijke of team situatie in kaart. Dit is de nulmeting of een evaluatiemeting. Vanuit deze meting ontdekken we jouw sterke en minder sterke punten.
Aan de hand daarvan geven wij advies en/of  stellen we een persoonlijk sport & performance programma samen. 

Trainen met transfer naar de sport

Het leveren van prestaties vereist specifieke training en begeleiding. Onze ervaren sport performance trainers. zorgen ervoor dat trainingsonderdelen als uithoudingsvermogen, mobiliteit, kracht, snelheid en explosiviteit worden geoptimaliseerd, met een maximale transfer naar jouw sport.

Dit kan individueel of in (klein) groepsverband.

Ben je geblesseerd...

De sportarts en sportfysiotherapeut helpen jou als je een geblesseerd of overtraind bent.
Zij geven jou nodige hulp en adviezen om zo snel mogelijk weer terug te keren op het veld of op de baan. 

Ook wanneer je geblesseerd bent zijn er nog mogelijkheden om te blijven trainen. Daarin denken wij graag met jou mee en stellen een aangepast programma samen.

Effectief en slim trainen

Effectief en slim trainen is een belangrijk onderdeel voor de sporter. Teveel of te weinig trainen beïnvloedt jouw prestaties.

Wij hebben ruime ervaring in het opzetten van week en/ of periode programmeringen voor het behalen van optimaal resultaat.

Zo verzorgen wij wekelijkse online programmering en trainingsbegeleiding voor verschillende sporters.

Jouw doelen, onze missie

Wij staan voor kwaliteit en resultaat

Maak kennis met ons Sport & performance team

Professioneel, kundig en oog voor jou. Elke dag staan wij voor jou klaar!

Thomas Klein Ganseij

Sportperformance trainer

Marcel Hartman

Sportperformance Trainer

Marjorie Borger

Sportperformance trainer

José Borger

Voedingsdeskundige

Wesley van Espelo

Bikefitter

Valentijn Rutgers

Sportarts

Antoinette Grijpstra

Ruiterbalanscentrum

Onze atleten

Helen Roestenburg

Dressuur startgerechtigd L2 Ruiterbalanscentrum

Iris van der Kolk

Wegwielrennen Elite/beloften Dames

Aniek van Berkum

Dressuur Startgerechtigd L2 Ruiterbalanscentrum

Daan Hofstede

ONK & Dutch Masters of Motocross 85cc Grote wielen

Dani Heitink

NK 65CC grote wielen & Europese wedstrijden 65cc kleine wielen

Robert Fobbe

ONK 250cc & Dutch Masters of Motocross

BMX TEAM

BMX Team Extreme bikes plus

SV Nieuwleusen 1

SV Nieuwleusen Heren 1

Rob Windt

ONK 500cc

Jesper Gils

Motocross cup 125cc

Roan Tolsma

ONK, dutch masters of motocross & EK 85CC Grote wielen

Svenn Borger

ONK & dutch masters of motocross 85CC Grote wielen

Sander Hofstede

ONK 250cc & Dutch Masters of Motocross

Jonathan Hoogers

ONK Jeugdenduro

Ivo Pol

CUP 250 cc

Antoinette Grijpstra

Dressuur Z-niveau

Marcel Conijn

EK 250cc/Dutch masters mx2/onk mx2

Recensies van onze atleten over Sport & performance Helios

Vanaf 1 augustus hebben wij de samenwerking geïntensiveerd met Helios met als doel om onze kracht, (core) stabiliteit en conditie te verbeteren. Voor de start van het nieuwe seizoen zijn we met Thomas bij elkaar gekomen om onze jaarplanningen op elkaar af te stemmen, vervolgens hebben we middels een test een nulmeting gedaan. Deze test bestond uit een interval shuttle run test (voetbal specifieke conditie test), sprinttesten, wendbaarheidstesten en de sprong kracht werd gemeten. Deze zal gedurende het seizoen nog 2x worden uitgevoerd om de voortgang te meten. Tijden het seizoen verzorgt Thomas het eerste gedeelte van de dinsdag training en geeft hij een circuit training gericht op core stabiliteit, algemene kracht en later in het seizoen gericht op explosiviteit. Dit verloopt goed en hierbij is het zeer prettig dat we continue op zoek zijn naar verbeteringen en met elkaars (ook die van de spelers!) input aan de slag gaan. Mede hierdoor hebben we ook een presentatie over voeding gehad, kunnen onze voetballers tijdens een herstelperiode met een gericht programma aan de slag bij Helios en hebben we kunnen testen met hartslagmeters tijdens een oefenwedstrijd. Thomas is zeer gedreven in zijn vak en weet alles op de juiste manier over te brengen op de voetballers. Altijd duidelijk in zijn uitleg, gevolgd door een juist voorbeeld. Tijdens de oefeningen geeft hij de spelers simpele en duidelijke verbeterpunten aan. Al met al zijn wij zeer tevreden over de ontwikkelingen en de voortgang tijdens onze samenwerking. Wij willen jullie dan ook bedanken voor het afgelopen seizoen (helaas vroegtijdig ten einde gekomen) en kijken uit naar de samenwerking in de komende jaren.

SV Nieuwleusen Heren 1

Hallo, ik ben Robert Fobbe, 19 jaar en kom uit in het ONK en Dutch Master of Motocross 250cc.
Doordeweeks train ik vaak 1x met de motor en 2x bij Helios onder begeleiding van Marjorie en Marcel. Dit bevalt mij heel erg goed. Per dag wordt er gekeken wat er gedaan kan worden om zo het beste resultaat er uit te kunnen krijgen.

Robert Fobbe

Ik ben Svenn Borger en ben 14 jaar. Ik vind de trainingen goed. Ook de testen zo kan ik op hartslag kan trainen en merk dat ik daardoor vooruit ga. Het is niet altijd leuk om bij mijn ouders te trainen want zij kunnen ook weleens streng zijn maar dat hoort er nou eenmaal bij.
Ik train in de groep maar ondanks dat wordt er goed gekeken of je de oefeningen goed uitvoert.

Svenn Borger

Mijn naam is Rob windt ik rijd in de klasse ONK500cc. mijn trainer/coach Marcel hartman begeleid mij hier in het hele seizoen door, zowel motor training als fysieke training. De motor trainingen doen we meestal samen met andere rijders er bij, en de fysieke trainingen stuurt Marcel mij door via whatsapp wat ik vervolgens thuis zelf kan afwerken. Op het moment merk ik dat ik progressie aan het maken ben en hoop dit vast houden tot op een hoger niveau.

Rob Windt

Mijn naam is Marcel Conijn en ik ben 20 jaar. Al voor 3 jaar training ik bij helios, en ben ik sterk vooruit gegaan in mijn conditie en kracht. De een op één begeleiding die ik krijg zorgt er voor dat je altijd het maximale uit je trainingen haalt en snel vooruit gaat. Ook zijn de trainingen afwisselend en nooit saai, en leer je van elke training weer wat meer over je training maar ook over je zelf.r ondanks dat wordt er goed gekeken of je de oefeningen goed uitvoert.

Marcel Conijn

Contactformulier

    Vragen? Je bent bij ons altijd welkom!
    Bel 0529 - 48 43 75

    Je kunt ons tijdens openingsuren telefonisch bereiken. Uiteraard kun je ons ook een mailtje sturen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

    Helios sport & performance