• helios@heliosnieuwleusen.nl
 • 0529 - 48 43 75

Afvallen en voeding

Samen werken wij aan jouw doelen

Professionele begeleiding op basis van voeding, sport en leefstijl

Afvallen is meer dan alleen bewegen

Waarom afvallen?

Een pondje meer of minder, daar hebben we allemaal wel eens last van. Gelukkig is dat meestal snel te verhelpen. Als u op tijd in actie komt tenminste! Doet u dat niet, dan loopt het uit de hand: van 2 kilo teveel, naar 5, 10, 15, 20, 40 of nog meer…. Laat het niet zover komen! Een slanker leven is niet alleen een gezonder, maar ook een fitter en blijer leven! Rond het 30e levensjaar daalt onze stofwisseling in rust met 8 tot 12 procent. Hoe ouder, hoe meer moeite u dus moet doen om op gewicht te blijven.

Zo behaal jij 100% jouw doel

Hoe gaan wij te werk

Volg een voorlichtingsbijeenkomst van de cursus of kom een keer bij ons langs op afspraak. We leggen uit hoe het traject in elkaar steekt, welke gegevens wij van u willen weten, zoals bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden, uw gewicht, lengte, tailleomvang en lichaamsvetpercentage. Uw gangbare voeding- en leefpatroon wordt besproken. Het kan zijn dat wij u vragen om een voedingsdagboek bij te houden. Allemaal punten om inzage te krijgen in uw huidige levenspatroon. Daarna starten we met de cursus of krijgt u individueel bewegingsadvies en voedingsadvies.
Aandacht voor jou
100%
Vergoeding via de zorgverzekering
100%
Professionele begeleiding
100%
Voedingsadvies op maat
100%
Online begeleiding
100%

Sport samen met anderen!

Afvalcursus

Drie keer per jaar start een afvalcursus waarin u in 10 weken kunt werken naar een gezond gewicht en waarbij u zelf lichamelijk in conditie komt. Deze cursus is een combinatie van sporten en dieet. U wordt onder deskundige begeleiding gestimuleerd om uw huidige levenspatroon te doorbreken. Doordat u in een groep van maximaal 8 deelnemers dezelfde situatie doorloopt, zult u merken dat u genoeg stimulans en drijfveren hebt, om door te zetten. Bovendien is samen afvallen heel gezellig!

Informatie avonden: Maandag 14 januari om 20.00 uur en Dinsdag avond 15 januari om 21.00 uur.

Start nieuwe cursus: Maandag 28 en Dinsdag 29 januari 2019

Individueel afvallen

Wilt u liever niet in de groep, dan kunt u ook individueel afvallen onder deskundige leiding. Het voordeel hiervan is dat uw tempo niet bepaald wordt door de groep en kunt u langer werken dan 10 weken.

Deskundige begeleiding

Onder begeleiding van onze BGN gewichtsconsulente José Borger en werk je individueel of in groepsverband aan blijvend resultaat. In alle gevallen is het voedingsadvies maatwerk, omdat de stofwisseling in combinatie met het bewegingsprogramma voor iedereen anders werkt. Lees hier meer over BGN gewichtsconsulent.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Verzekeringsmaatschappijen doen er alles aan om mensen gezond oud te laten worden, daarom wordt veelal een afvalcursus onder deskundige BGN begeleiding vergoed. Wilt u meer weten of u zorgvergoeding krijgt, klik dan hier.

Gewichtsconsulent online

Heeft u weinig tijd en/of wordt het moeilijk om wekelijks af te spreken dan kunt u ook kiezen voor Gewichtsconsulent online. In plaats van persoonlijk en op lokatie gaat de communicatie via de mail. Uw eetpatroon en hoeveelheden houdt u bij in de Heliosapp. Hierin vindt u ook informatie over wat allemaal in uw voeding ziet. Aan de hand van uw ingevulde eetpatroon geeft de gewichtsconsulent weer de nodige adviezen, zodat uw voeding beter in balans komt. Het is mogelijk om vooraf een intake te doen bij Helios voor weging en metingen en af en toe af te spreken voor een persoonlijk consult met extra metingen en wegen. Dit is aan u, we kunnen ook alleen via mail communiceren. U kunt voor de gewichtsconsulent online direct contact opnemen met j.borger@heliosnieuwleusen.nl

Voor ieder wat wils

Onze afval programma's

Fitclub

Behaal jouw doelen

Gewichtsconsulent

Het perfecte programma voor het behouden van jouw gewicht

Sport & voeding

Sporten alleen is niet alles. Het valt en staat met de juiste voeding

Supermarktsafari

Leer productinformatie lezen en maak gemakkelijker gezondere keuzes

Advies

Op naar een gezondere leefstijl met ons voedings- en bewegingsadvies

Kids2fit

Op naar een gezonde leefstijl voor jouw kind

Contactformulier

Vragen? Je bent bij ons altijd welkom!
Bel 0529 - 48 43 75

Je kunt ons tijdens openingsuren telefonisch bereiken. Uiteraard kun je ons ook een mailtje sturen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

 • Maandag: 08:30 - 12:00 & 13:00 - 22:00
 • Dinsdag - Donderdag: 08:30 - 22:00
 • Vrijdag: 08:30 - 21:00
 • Zaterdag: 08:30 - 12:00

  Zondag: 09:00 - 12:00

Helios sport & performance

 • Burg. Backxlaan 175
 • 7711 AD Nieuwleusen
 • Tel: 0529 - 48 43 75
 • Mail: helios@heliosnieuwleusen.nl
 • www.heliosnieuwleusen.nl